Drugi krug Obuke za profesionalne upravnike u Užicu - Poziv za prijavu zainteresovanosti

02. Avgust 2018.

Privredna komora Srbije, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada (Sl. glasnik RS br.104/2016), nastavlja sa organizacijom obuka za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada.

543

Program obuke za profesionalne upravnike se sastoji od 50 školskih časova koji se realizuju u periodu od 7 dana. Tematske oblasti obuhvaćene programom su: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada, administrativni i finansijski aspekti upravljanja zgradom, karakteristike i održavanje zgrade, bezbednosne procedure i veštine komunikacijе.

Pozivamo sva fizička i pravna lica, zainteresovana za obuku za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada, da kontaktiraju PKS-Regionalnu privrednu komoru Užice, Mirjanu Krdžić 031/512-277, e-mail: mirjana.krdzic@pks.rs ili Ljiljanu Pantelić 031/513-483 e-mail: ljiljana.pantelic@pks.rs i prijave zainteresovanost za učešće u obuci.

U skladu sa izraženim interesovanjem, obuka će biti organizovana u toku septembra/oktobra 2018. godine.

Fizičko lice da bi steklo kvalifikaciju profesionalnog upravnika treba da ima najmanje srednju četvorogodišnju školu, položen ispit i licencu, kao i da bude upisano u registar koji vodi PKS. U registar se ne može upisati lice osuđivano za krivično delo koje ga čini nedostojnim ili nepodobnim za obavljanje poslova profesionalnog upravnika.

Profesionalni upravnici sa licencom mogu da smostalno osnuju privredno društvo ili predizetničku radnju ili da budu zaposleni kod nekoga ko je registrovan za poslove profesionalnog upravljanja. Odnosno, poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici ukoliko imaju u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom najmanje jedno lice upisano u registar profesionalnih upravnika koji vodi Privredna komora Srbije.

Kotizacija za učeća u obuci je 25.000 dinara (plus PDV). Prijava i plaćanje se vrši nakon zvanično objavljenog poziva na sajtu Privredne komore Srbije (septembar/oktobar kada bude tačno utvrdjen termin održavanja obuke) i dobijanja profakture od Centra za edukaciju PKS.

Za dodatne informacije možete se obratiti stručnoj službi RPK Zlatiborskog upravnog okruga na navedene kontakte za prijavu zainteresovanosti.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage