Proširena sednica Grupacije za proizvodnju, preradu i promet voća i povrća, šumskih plodova i voćnog sadnog materijala

28. Oktobar 2016.

Udruženje za biljnu proizvodnju Privredne komore Srbije i Odbor za poljoprivredu, prehrambenu industriju, šumarstvo i preradu drveta Regionalne privredne komore Užice, organizovali su 28.oktobra 2016.godine proširenu sednicu Grupacije za proizvodnju, preradu i promet voća i povrća, šumskih plodova i voćnog sadnog materijala.
427
Nenad Vujović, predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, načelnik Odeljenja poljoprivredne inspekcije za bezbednost hrane, istakao je da je cilj sednice upoznavanje prerađivača i proizvođača sitnog jagodičastog voća sa najnovijim propisima iz oblasti proizvodnje, prometa i prerade voća kao i sa novim pristupom u inspekcijskoj kontroli.

Veljko Jovanović, sekretar za biljnu proizvodnju u Privrednoj komori Srbije, naglasio je da Komora ima obavezu da se bavi celim lancem, od proizvodnje voća do trgovinskih lanaca, da sve elemete tog lanca poveže i pomogne da na pravi način funkcionišu, jer su prisutni problemi sa individualnim hladnjačama, sa sadnim materijalom, organizacijom proizvođača da zajedno nastupaju na inostrana tržišta.
428
Na sastanku u Regionalnoj privrednoj komori Užice, predstavljena je i SP Laboratorija jedna od prvih akreditovanih laboratorija u Srbiji. Tema prezentacije bila je od velikog značaja za proizvođače i prerađivače sitnog jagodičastog voća“ Pojava i sprečavanje bakterijske i virusne kontaminacije voća“.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage