Revizija lokalnog plana upravljanja otpadom

24. Jul 2015.

U radu radionice učešće su uzeli tim za reviziju Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Užica, Predstavnici RCUO “Duboko“, JKP „Bioktoš“, članovi gradskog veća grada Užica, JKP „12. septembar“ Bajina Bašta i konsultant, Velimir Mitrović.
97
Prvi dan radionice organizovana je poseta opštini Bajina Bašta i JKP ”12. septembar“. Učesnici radionice imali su priliku da se detaljno upoznaju sa efikasnim načinom sprovodjenja primarne selekcije na terenu i da razgovaraju sa rukovodstvom javnog komunalnog preduzeća iz Bajine Bašte o svim prednostima i nedostacima uspostavljnog modela.

Drugi dan radionice odražan je u prostorijam gradske kuće. Kroz rad u grupama vršena je analiza unapredjenja postojećih i kreiranja novih modela primarne selekcije u gradu Užicu. Nakon kreiranja promena u sistemima za upravljanje otpadom, razmatrani su finansijski efekti svakog modela.

Zaključeno je da se moraju preduzeti mnoge aktivnosti kako bi sistem postao efikasniji, i kako bi se ostvarili potrebni rezultati, povećanje procenta suvog i smanjenje ostalog nekorisnog otpada. Da bi se obezbedila neophodna finansijska održivost i produžio rok trajanja deponije sa 8 na 40 godina, potrebna su i dodatna mala mesečna izdvajanja po stanovniku.

Stručna služba RPK Užice uzela je učešće u radionici kao deo tima za reviziju Lokalnog plana upravljanja otpadom.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage