Održana konstitutivna sednica Sekcije tekstila u Komori

30. April 2018.

Konstitutivna sednica Sekcije tekstila koja je deo Udruženju za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS održana je u RPK Užice 25.04.2018.

Za predsednika sekcije izabrana je Suanita Čelebić pr menadžer kompanije “Tred-tex” iz Prijepolja, a za potpredsednika Dušan Kostić osnivač kompanija “Kole print” iz Užica.

534

Predsednica novoosnovane sekcije je istakla da će se vrlo posvećeno baviti preuzetim zaduženjima i istrajno, u saradnji sa PKS tražiti kod nadležnih državnih organa I institucija odgovore na sva otvorena pitanja.

Posle predstavljanja najznačajnijih kretanja u ovoj oblasti na nivou Srbije i regiona, raspravljalo se o problemima koji najviše opterećuju tekstilce. Posebno je ukazanao na uslove uvoza i carinjenja tekstilnih proizvoda iz Kine i Turske, nadzor u svim aspektima prometu na malo, kao i pitanje poreza i doprinosa na zarade. Tekstilna industrija kao nisko akumulativna grana, sa prosečnim platama ispod republičkog proseka, suočava se sa velikim problemom u obezbeđivanju adekvatne radne snage. S obzirom da ovakav trend ozbiljno ugrožava poslovanje, posebno u svetlu činjenice da skoro sve zemlje u okruženju imaju povoljnije uslove po ovom pitanju, pokrenuta je inicijativa za smanjenje stope poreza i doprinosa na zarade.

Sednici je pored privrednika koji se bave ovom delatnošću prisustvovala i Ana Ćurčić Kostioć samostalni savetnik u Udruženju za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage