Održana konstitutivna sednica Sekcije za računovodstvene poslove

27. Jun 2018.

Konstitutivna sednica Sekcije za računovodstvene poslove PKS RPK Zlatiborskog upravnog okruga održana je 26. juna 2018. godine u prostorijama RPK u Užicu.

Nakon konstituisanja Sekcije za računovodsvene poslove i kratkog predstavljanja svih prisutnih, izvrsen je izbor predsednika i zamenika Sekcije. Za predsednika Sekcije izabrana je Radmila Nikolić, vlasnik i direktor CNP konsaltinga, aktivan član črupacije za računovodstvene poslove PKS a zamenika Sekcije, Željko Stevanović, direktor i vlasnik “Desetka finansije”.

Radmila Nikolić, predsednik novoosnovane sekcije zahvalila se prisutnima na ukazanom poverenju i istakla glavne probleme i predloge najznačajnijih aktivnosti kojima će se sekcija baviti u narednom periodu.

Ljubiša Dimitrijević, viši savetnik Udruženja za stručne, naučne i tehničke delatnosti PKS upoznao je članove Sekcije sa dosadašnjim aktivnostima Grupacije za računovodstvene poslove PKS i aktuelnim zakonskim propisima koji su u fazi pripreme i usvajanja.

U cilju efikasnijeg i kvalitetnijeg rada predloženo je da se u okviru Sekcije formiraju radne grupe za pojedine oblasti, koje će dostaviti predloge inicijativa i dati komentare i predloge na zakonske propise u izradi.
U radu novoosnovane Sekcije učestvovalo je 19 članova, predstavnika računovodstvenih agencija sa područja Zapadne Srbije.

Nakon završene konstitutivne sednice, u organizaciji PKS i Ministarstva finansija, Uprave za spečavanje pranje novca, održana je Obuka o primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma. Danijela Tanić Zafirović, šef odseka za nadzor i Sanja Kijanović, analitičar u Upravi za pranje novca održale se tročasovnu interaktivnu obuku za pristutne predstavnike računovodstvenih agencija i posrednike za promet nekretnina.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage