Vesti - Propisi

Izmenjen Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

23. Decembar 2015.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine donelo je nov Zakon o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju (...)

Izmene Zakona o komunalnim delatnostima u javnoj raspravi

javna rasprava

11. Decembar 2015.

U Privrednoj komori Srbije, 9. decembra 2015. godine uz prisustvo predstavnika Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnika institucija sistema i brojnih privrednika održana je javna rasprava o Zakonu o izmenana i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima. (...)

Odrzana prezentacija Primena novih zakonskih rešena o PDV-u

salapdv

30. Novembar 2015.

U saradnji sa Ministarstvom finansija – Poreskom upravom, u Regionalnoj privrednoj komori Užice, u petak 27. novembra 2015. godine, održana je prezentacija o primeni novih zakonskih rešenja o PDV-u. Tema ove prezentacije bile su izmene i dopune Zakona o PDV-u, kao i novi pravilnici kojima je bliže uređena primena pojediih odredaba ovog zakona. (...)

Evropska komisija o napretku Srbije u evropskim integracijama 2015 godine

komisija

16. Novembar 2015.

Evropska komisija je u Briselu 15. novembra 2015. godine usvojila Paket za proširenje koji obuhvata i Izveštaj o napretku Srbije u procesu evropskih integracija u 2015. godini.Analitička ispitivanja pravnih tekovina EU završena su u martu tekuće godine, a izveštaji tih ispitivanja za pregovaračka poglavlja Srbije su dobro ocenjeni u Savetu. Srbija je završila sveobuhvatne akcione planove iz poglavlja 23 i 24. (...)

Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju

restruktuiranje

06. Novembar 2015.

23. oktobra 2015. godine donet je Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju. Ovaj zakon objavljen je u „Službenom glasniku RS“ broj 89/15 27. oktobra 2015. godine i stupio je na snagu osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 04. novembra 2015. godine. Primenjuje se po isteku 90 dana od dana stupanja na snagu. Danom početka primene ovog zakona prestaje da važi Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava („Službeni glasnik RS”, broj 36/11). (...)

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage