Vesti - Propisi

Uredba o gradjevinskim proizvodima do kraja godine

enteco

16. Novembar 2016.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) formiralo je Radnu grupu za izradu Predloga Uredbe o građevinskim proizvodima u skladu sa odredbama Uredbe EU - Sonstruction products Regulation (CPR).U organizaciji Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastructure i Privredne komore Srbije prema utvrdjenom programu realizovaće se nekoliko prezentacija i javnih rasprava predloženog Nacrta uredbe. (...)

Uredba o utvrđivanju Programa inovacione delatnosti za 2016.godinu

24. Oktobar 2016.

Vlada Republike Srbije je na osnovu Zakona o inovacionoj delatnosti donela uredbu o utvrđivanju Programa inovacione delatnosti za 2016.godinu. (Službeni glasnik RS br.80/2016) (...)

Inicijativa za izmenu propisa u oblasti poreskog, carinskog i finansijskog sistema

propis

26. Septembar 2016.

Radi unapređenja zakonske regulative u oblasti poreskog, carinskog i finansijskog sistema u cilju prevazilaženja problema sa kojima se privrednici susreću u poslovanju na predlog Privredne komore Srbije Mnistarstvo finansija Srbije je formiralo Radna grupu za izmenu propisa u oblasti poreskog, carinskog i finansijskog sistema. (...)

Postupak kod isteka važnosti kvalifikovanog elektronskog sertifikata

kartice

20. Septembar 2016.

Saglasno važećim propisima, sertifikaciono telo je pravno lice koje izdaje elektronski sertifikat u skladu sa odredbama Zakona o elektronskom potpisu.Kvalifikovani elektronski sertifikat Privredna komora Srbije izdaje sa rokom važenja od 3 godine. (...)

Kontrola Uverenja o osposobljenosti

kola

13. Septembar 2016.

Podsećamo privrednike da se od 12. februara 2017. godine primenjuje Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju.Ovim zakonom predviđeno je da javni prevoz tereta može obavljati domaće privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, na osnovu licence za prevoz. (...)

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage