Vesti - Privreda

Sastanak Parlamenta privrednika na temu -Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje održan u Užicu

parlament

05. Oktobar 2018.

Na kraju 2017. godine od ukupno oko 15.000 privrednih subjekata u Zlatiborkom okrugu, njih 60 bilo je u stečajnom postupku, a oko 300 u postupku likvidacije. Podaci govore i da oko 40 privrednih subjekata pokazuje prve znake oslabljene vitalnosti, pa je to bio razlog više da se u Regionalnoj privrednoj komori 3.10.2018.godine održi sastanak Parlamenta privrednika na temu Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje. (...)

Kampanja-Reci ne radu na crno

sala

13. Septembar 2018.

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno-RECI NE RADU NA CRNO“ , Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovalo je radionicu 11.09.2018.godine u prostorijama Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu.
Ministarstvo za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS početkom 2018.godine pokrenulo je akciju „Reci NE radu na crno“ koju je finansijski podržala Ambasada kraljevine Norveške u beogradu.
Kampanja ima za cilj da ukaže poslodavcima ovog regiona na neophodnost poštovanja zakona i Ustava RS i ohrabri radnike da uzmu aktivno učešće i daju svoj doprinos rešavanju izazova rada na crno.
Cilj akcije je da se zaštite radnici koji rade bez ugovora sa poslodavcem, kao i zaposleni koji nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, ali i poslodavci koji posluju u skladu sa zakonskim obavezama i koji su izloženi nelojalnoj konkurenciji.
U Srbiji svaki treći radnik radi na crno, a inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti tokom prošle godine kaznila poslodavce u zemlji sa više od 231 milion dinara, rečeno je na predstavljanju nacionalne kampanje.
Stevan Đurović direktor Inspektorata za rad je naglasio da je inspekcija tokom ove godine imala više od 13.000 nadzora nego prošle godine. U julu mesecu su imali pojačane vanredne nadzore gde je pronađeno 434 ljudi koji su radili na crno. Doneto je 36 rešenja o zabrani rada na mestu rada i 184 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.
U 2017.godini najviše lica koja su radila na crno zatečeno je kod poslodavaca u delatnosti usluga smeštaja i ishrane, trgovine, građevinarstva, proizvodnje tekstila. Zahvaljujući inspekcijskim nadzorima od od ukupnog broja zatečenih lica na radu na crno, 94 odsto je zasnovalo radni odnos. (...)

Održana konstitutivna sednica Sekcije za računovodstvene poslove

27. Jun 2018.

Konstitutivna sednica Sekcije za računovodstvene poslove PKS RPK Zlatiborskog upravnog okruga održana je 26. juna 2018. godine u prostorijama RPK u Užicu. (...)

Održana tematska sednica Parlamenta privrednika

sastanak

20. Jun 2018.

Na tematskom sastanku Parlamenta privrednika u proširenom sastavu PKS – RPK Zlatiborskog upravnog okruga, održanom 19. juna 2018. godine u Užicu, privrednici su izneli da su zadovoljni podrškom institucija, ali da je potrebno dodatno pojednostavljenje procedura i brže odlučivanje. (...)

Održana III sednica Parlamenta privrednika

parlament

28. Mart 2018.

Na trećoj sednici Parlamenta privrednika RPK Zlatiborskog upravnog okruga, koja je održana 27. marta 2018. godine predstavljena su tekuća privredna kretanja na području koje obuhvata komora, podnet Izveštaj o radu za 2017.godinu i prezentovan Plan rada RPK Zlatiborskog upravnog okruga za 2018 godinu. Sednici Parlamenta privrednika prisustvovao je i Predrag Petrović, generalni sekretar Privredne komore Srbije. (...)

2018 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage