Aktuelni programi podrske malim i srednjim preduzecima

22. Septembar 2017.

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu i Centar za privredna pitanja PKS u saradnji sa Fondom za razvoj RS, RRA Zlatibor i Nacionalnom službom za zapošljavanje filijala Užice organizovala je prezentaciju aktuelnih programa podrške MMSPP u 2017.godini.
512
Cilj održane prezentacije bio je informisanje privrednih društava i preduzetnika o državnoj pomoći MMSPP i aktuelnim programima podrške u 2017.godini. osim o aktuelnim programima podrške , na skupu je bilo reči i o tome kako se zainteresovana privredna društva, mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici mogu pripremiti za nove javne pozive koji će biti raspisani početkom naredne godine.

Mr Slobodanka Džinović-Kojić, samostalni savetnik u Centru za privredna pitanja PKS, govorila je o državnoj pomoći namenjenoj MMSPP sa osvrtom na aktuelne programe Ministrstva privrede u 2017.godini koji se realizuju u saradnji sa Fondom za razvoj RS i Razvojnom agencijom Srbije. Posebno je ukazano na državnu pomoć koja se može dodeliti jednom privrednom subjektu u iznosu do 23.000.000 miliona dinara u toku tri uzastopne fiskalne godine. Državna pomoć nemenjena razvoju MMSPP treba da doprinese u otvaranju novih privrednih društava kao i povećanju konkurentnosti već osnovanih mikro i malih privrednih društava i zapošljavanju novih radnika sa Nacionalnog zavoda za zapošljavanje.Tom prilikom je napomenula da je Vlada Republike Srbije donela odluku o finansiranju razvoja preduzetništva u narednom periodu i proglasila „Deceniju preduzetništva“.

Olga radovanović, predstavnik Fonda za razvoj RS predstavila je novi program podrške razvojnim projektima za koji je konkurs raspisan 19.septembra 2017.godine. Na konkurs mogu da se jave svi oni koji je bave proizvodnom delatnošću, tako da je kreditna podrška predviđena za kupovinu, izgradnju, nadogradnju, sanaciju objekata, za investiciono održavanje kao i za kupovinu nove ili polovne opreme. stare do pet godina. najniži inos kredita koji preduzetnici mogu dobiti je 300.000 a najviši 8,75 miliona dinara, od kojih je sedam miliona kredit a ostalo su bespovratna sredstva.

Veliki borj prisutnih privrednika je imao mogućnost da dobije konkretne informacije o ovim programima.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage