Javni poziv Ministarstva privrede za početnike u poslovanju

22. Februar 2017.

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini.
Finansijska podrška kroz ovaj Program namenjena je početnicima u poslovanju, privrednicima u početnoj fazi razvoja i nezaposlenim licima koji žele da započnu sopstveni posao i predstavlja kombinaciju 30% bespovratnih sredstava države i 70% povoljnog kredita Fonda za razvoj Republike Srbije. Bespovratna sredstva se mogu koristiti za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava (do 20 odsto ukupnog ulaganja).
Iznos ukupnog ulaganja za preduzetnike ne može biti manji od 400.000,00 dinara niti veći od 3.000.000,00 dinara, dok za pravna lica ne može biti manji od 400.000,00 dinara niti veći od 6.000.000,00 dinara.
Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2016. godini.
Javni poziv za ovu godinu je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.
Uslove učešća u ovom Programu, način prijavljivanja, dokumentaciju i druge bitne informacije možete naći na sajtu Ministarstva privrede, na adresi http://www.privreda.gov.rs/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju-u-2017-godini/.

2018 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage