Sastanak Parlamenta privrednika na temu -Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje održan u Užicu

05. Oktobar 2018.

Na kraju 2017. godine od ukupno oko 15.000 privrednih subjekata u Zlatiborkom okrugu, njih 60 bilo je u stečajnom postupku, a oko 300 u postupku likvidacije. Podaci govore i da oko 40 privrednih subjekata pokazuje prve znake oslabljene vitalnosti, pa je to bio razlog više da se u Regionalnoj privrednoj komori 3.10.2018.godine održi sastanak Parlamenta privrednika na temu Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje.

548

Ovo je aktivnost koja se sprovodi u okviru realizacije druge faze programa Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana, koji Privredna komora Srbije realizuje zajedno sa Ministarstvom pravde, Ministarstvom privrede, Međunarodnom finansijskm korporacijom – članicom Grupe Svetske banke, a uz podršku Vlade Švajcarske.

Na skupu je prof. dr Dejan Erić iz Beogradske bankarske akademije govorio o tome kako sačuvati vitalnost kompanije a o sporazumnom finansijskom restrukturiranju i medijaciji kao načinu rešavanja problema u poslovanju prisutne je upoznala Božana Jakišić iz Privredne komore Srbije.

O stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavka održivog poslovanja govorila je sudija Ljiljana Matić iz Privrednog suda u Beogradu.

Prisutni privrednici su bili u prilici da saznaju korisne informacije u vezi smanjenje rizika poslovanja i unapređenja okvira i prakse nesolventnosti, što će doprineti poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage