Održana sednica Parlamenta privrednika RPK Zlatiborskog upravnog okruga

13. Decembar 2018.

U Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga, 12.decembra 2018.godini odžana je četvrta sednica Parlamenta privrednika na kojoj su predstavljeni izveštaji o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbije, kao i o inicijativama RPK Zlatiborskog upravnog okruga u protekloj godini, ali i planovi rada za narednu godinu.
558
Kristina Đurić, rukovodilac Centra za pravne i ekonomske inicijative i politike Privredne komore Srbije, izjavila je da je prošle i ove godine Privredna komora Srbije uputila ukupno 173 zakonodavne inicijative od kojih je 60 realizovano. Osim toga, poboljšana je komunikacija regionalnih komora sa lokalnim samoupravama, a rezultat toga je 13 realizovanih inicijativa.

Kristina Đurić je istakla da je Privredna komora Srbije inicirala ono što je suštinski bitno, a tiče se funkcionisanja cele privrede, smanjenje poreza na dobit pravnih lica i smanjenje poreza i doprinosa na zarade radi stimulisanja privrednog ambijenta.Posebno je naglasila da je od strane Ministarstva finansija najavljeno je da će od naredne godine biti smanjeni doprinosi za nezaposlenost od 0,75 posto.

Ana Lapčević, direktorka RPK Zlatiborskog upravnog okruga prezentovala je lokalne inicijative i istakla da su privrednici nejčešće ukazivali na nedovoljan pristup sredstvima potrebnim za poslovanje, na probleme deficita kadrova odgovarajućih profila, kao i da administrativne procedure nisu dovoljno jasne ili su prekomlikovane. RPK Zlatiborskog upravnog okruga reagovala je i na pojedinačne zahteve svojih članica i u najvećem broju slučajeva ih je rešavala.

Na sednici je održana i prezentacija Kompostana inovacije koja je ušla u finale konkursa “GENERATOR FLUO” za studentske preduzetničke ideje sa potencijalom da kreiraju razliku na tržištu.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage