Konstituisan Parlament privrednika u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga

02. Jun 2017.

Nakon okončanog postupka za izbor organa odlučivanja u regionalnim privrednim komorama, na konstitutivnoj sednici koja je održana 02. juna 2017. godine u Užicu konstituisan je Parlament privrednika Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Užice.


497

Uz prisustvo izabranih predstavnika privrednih društava sa regiona, koji obuhvata deset opština Zapadne Srbije i predstavnika Privredne komore Srbije, verifikovani su mandati izabranim članovima, čime je osnovan prvi parlament privrednika regionalne privredne komore u jedinstvenom komorskom sistemu Srbije.

Prisutni predstavnici Privredne komore Srbije bili su Predrag Petrović generalni sekretar, Nermina Ljubović zamenik generalnog sekretara , Vladimir Đelić i Danka Mićović specijalni savetnici.

Nakon konstituisanja Parlamenta privrednika u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga, izabrani su predsednik i zamenik predsednika parlamenta privrednika.
Za predsednika parlamenta privrednika izabran je Branko Bešević iz privrednog društva Unitrag d.o.o. Užice, a za zamenika predsednika parlamenta privrednika izabran je Milovan Bošković, iz Kompanije Dunav a.d. GFO Užice.

Za članove skupštine Privredne komore Srbije izabrani su Ninko Tešić iz IMPOL Sevala a.d. Užice, Mića Mićić iz MPP Jedinstva a.d. Sevojno i Dragomir Lazović iz Matis d.o.o. Ivanjica.
Na ovoj sednici predstavnici Privredne komore Srbije izložili su prezentaciju o nadležnostima parlamenta privrednika kao i o uslugama jedinstvenog komorskog sistema privredi.
Posebno mesto na ovoj sednici zauzela je tema sive ekonomije.

Parlament privrednika Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Užice zauzeo je stav da će ovo značajno pitanje o sivoj ekonomiji biti jedno od važnih pitanja koje će razmatrati u narednom periodu.

Cilj je da se radi smanjenja sive ekonomije u privredi na jednom mestu posebno okupe svi činioci i institucije sistema koje mogu da utiču na pozitivne tokove u ovoj oblasti.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage