Otvoren Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme

05. Maj 2017.

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme 26. aprila 2017. godine. Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odbranim poslovnim bankama i lizing kompanijom.
484
Program je namenjen jačanju konkurentnosti i unapređenju poslovanja privrednih subjekata kroz investicije u nabavku nove proizvodne opreme i/ili mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta i novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa i kojima se odobri kredit odnosno finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Privredni subjekat je u obavezi da obezbedi učešće u visini 5% neto vrednosti proizvodne opreme, a preostalih 70% neto vrednosti proizvodne opreme će se obezbediti iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije uključenih u sprovođenje ovog Programa.
Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25% od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000,00 dinara, niti veći od 2.500.000,00 dinara.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Službeni glasnik RS”, broj 62/13) prema finansijskim izveštajima za 2015. godinu, i preduzetnici registrovani u APR.

Javni poziv je otvoren dok se sredstva ne utroše.
Uslove učešća u ovom Programu, način prijavljivanja, dokumentaciju i druge bitne informacije možete naći na sajtu Ministarstva privrede http://www.privreda.gov.rs ili na sajtu Razvojne agencije Srbije www.ras.gov.rs.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage