Prezentacija javnih nabavki

17. Mart 2017.

U PKS - Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Gradom Užicem održana je prezentacija Plana javnih nabavki grada Užica za 2017. godinu, 16. marta 2017. godine.

466

Skup je otvorila Tamara Dunđerović, rukovodilac Službe za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije. Ona je istakla da je cilj današnjeg skupa da se pokrene dijalog između sektora MSP i gradske Uprave na temu postupka javnih nabavki, kako bi se učešće MSP u ovim postupcima povećalo. PKS ima mogućnost da kroz radna tela sa donosiocima zakona daje inicijative za izmenu postupaka i porcedura koje otežavju rad privatnog sektora i da daje preporuke za unapređenja od strane naručioca.

Momir Petrović, član Gradskog veća za oblast privrede i investicija Grada Užica rekao je da je osnovni cilj javnih nabavki efikasnost i ekonomičnost u upotrebi javnih sredstava kojim grad raspolaže. Istakao je značaj ravnopravnosti konkurenata, bez favorizovanja određenog ponuđača i transparentnosti postupka. ON je istakao i da kada je oblast javnih nabavki u pitanju, zakonodavstvo u budućem periodu teži ka evaluaciji obavljenog posla i analizi svrsishodnosti raspisanih tendera.

Slaviša Projević, rukovodilac Odeljenja za javne nabavke Grada Užica održao je prezentaciju Plana javnih nabavki Grada Užica za 2017. godinu. On je istakao da se javna nabavka može raspisati samo u slučaju ako se nalazi u Planu javnih nabavki i kao i da se svaki plan sastoji od tri dela, plana javnih nabavki dobara, usluga i radova. U Planu javnih nabavki grada za ovu godinu dominiraju radovi, a plan se nalazi na sajtu Grada Užica.
U drugom delu skupa, prisutni privrednici su izneli svoja iskustva i problem na koje nailaze u ovoj oblasti.

2018 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage