Ministar privrede Željko Sertić posetio užički region

28. April 2015.

Na poziv privrednika i predsednika Regionalne privredne komore Užice Dragoslava Nikolića dana 28. aprila 2015. godine ministar privrede Željko Sertić sa delegacijom ministarstva posetio je užički region.
U delegaciji pored ministra privrede bili su Miloš Petrović državni sekretar ministarstva, Biljana Žarković pomoćnik ministra,Marko Obradović posebni savetnik ministrai Vesna Kopanja savetnik, Dragan Ugričić direktor Centra za privatizaciju, Dejan Vukotić direktor AOFI i Slađana Backović direktor Fonda za razvoj.
Iz privredne komore Srbije na sastanku su prisustvovali Predrag Petrović generalni sekretar PKS i Nermina Ljubović direktor sektora za privredni sistem PKS.
U okviru posete ministar je sa delegacijom posetio preduzeća Sirogojno Company iz Sirogojna i Valjaonicu bakra Sevojno a.d. iz Sevojna.
Sa direktorima tih kompanija Radom Ljubojevićem i Milijom Božovićem ministar Sertić je razgovarao o aktuelnim privrednim temama i o njihovim planovima za buduće poslovanje.
Ministar je nakon toga razgovarao sa gradonačelnikom grada Užica g-dinom Tihomirom Petkovićem i njegovim najbližim saradnicima o pitanjima rada lokalne samouprave i aktuelnim temama razvoja u gradu Užicu.
Zatim je održan veoma uspešan sastanak sa ministrom Sertićem u Regionalnoj privrednoj komori Užice na kome je bio prisutan veliki broj privrednika užičkog regiona i predsednici svih lokalnih samouprava zlatiborskog upravnog oktuga i drugih predstavnika institucija.
Teme razgovora sa ministrom bile su mere Vlade Republike Srbije koje su predvidjene u 2015. godini za poboljšanje privrednih aktivnosti sa posebnim osvrtom na područija koja su nerazvijena i nalaze se van domašaja infrastrukture kao sto je i Užički region i dostignuti stepen EU integracija i mogućnosti za privredu Regiona kroz korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije. Privrednici i prisutni učesnici na sastanku postavili su veliki broj pitanja na koje su dobili argumentovane odgovore od ministra i članova delegacije.
Nakon toga, izjave za medije velikom broju prisutnih novinara dali su ministar Željko Sertić, predsednik regionalne privredne komore Dragoslav Nikolić i gradonačelnik Užica Tihomir Petković.
Ovom prilikom su svi učesnici: privrednici članice regionalne privredne komore Užice, predstavnici lokalnih samouprava, ministar sa članovima delegacije i predstavnici privredne komore Srbije izrazili zadovoljstvo zbog uspešne posete i neposrednih razgovora o temama koje su posebno značajne za rad i poslovanje kompanija i lokalne samouprave užičkog regiona.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage