Marko Čadež predsednik PK Srbije posetio užičke kompanije

01. Decembar 2017.

517 Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije je u ponedeljak 27. novembra 2017. godine posetio užičke kompanije koje posluju u sastavu Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga.
U obraćanju privrednicima ovom prilikom predsednik Čadež izneo je da je na samitu u Budimpešti potpisan ugovor za nastavak izgradnje autoputa na Koridoru 11, od Preljine do Požege, što je posebno značajno za privrednike ove regije, jer je razvoj infrastrukture, gradnja autoputa i rekonstrukcija putne i železničke mreže od primarnnog interesa i preduslov je koji će omogućiti brži razvoj kompanijama .
Sa posebnim zadovoljstvom primljena je vest je da je Ministarstvo energetike dalo zeleno svetlo i da će predložiti vladi odluku koja će omogućiti izdavanje distributivne dozvole, sa kojom će se gasovod Sevojno-Čajetina-Zlatibor izgrađen 2013. godine konačno staviti u funkciju privrede i građana, što je bio dugo postavljani zahtev privrednika ovog područja, građanstva, lokalne samouprave i šire društvene zajednice.
Tokom obilaska užičkih kompanija Marko Čadež je rekao da je cilj komorskog sistema da pruži efikasnu podršku privredi.
On je naglasio je da su brojni mehanizmi delovanja Privredne komore Srbije koja preko regionalnih privrednih komora pomaže privrednicima da se zajednički otklanjaju barijere u poslovanju, menjaju zakoni i unapređuje poslovni ambijent, da se ubrza izdavanje uvozno – izvoznih dozvola i da se osavremeni pružanje drugih usluga koje komorski sistem omogućava privrednicima.
Ovom prilikom predsednik Čadež je bio u poseti i obilasku proizvodnih pogona u kompaniji ,,MPP Jedinstvo AD “Sevojno čiji je vlasnik Mića Mićić, koja u svom sastavu ima Jedinstvo Metalogradnju, čiji je direktor Dejan Stevanović i Jedinstvo livnicu Požega, čiji je direktor Mikailo Jevtić. Nakon toga on je obišao kompaniju ,, Prvi partizan“ a.d. Užice, čiji je direktor Dobrosav Andrić i kompaniju ,,Divi”d.o.o. iz Užica, čiji je direktor Milanko Jovanović.
Nakon poseta kompanijama predsednik PKS Marko Čadež i Rade Ljubojević, potpredsednik PKS i direktor PKS-RPK Užice razgovarali su sa predstavnicima oko 20 kompanija koje izuzetno uspešno posluju na ovom regionu.

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage