Investiciono-trgovinski forum Srbija – Kina u PKS

05. April 2018.

Privredna komora Srbije, Ekonomsko odeljenje Ambasade NR Kine u Beogradu i
Savet za promociju saradnje jug – jug (CPSSC) pozivaju vas na Investiciono-trgovinski forum Srbija – Kina,koji će se održati u petak 13. aprila 2018. godine u 10,00 časova u Privrednoj komori Srbije, Beograd, Resavska 15, sala 1.


Savet za promociju saradnje jug-jug (CPSSC) je savetodavno telo osnovano 2014.godine i deluje pod okriljem kineskog Ministarstva spoljnih poslova. U svom članstvu ima preko 90 bivših diplomata, i oko 120 kompanija. Predsednik Saveta je gospodin Lju Sinhua, bivši zamenik ministra spoljnih poslova, a trenutno obavlja i funkciju zamenika predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove Kineske narodne političke konsultativne konferencije.

Kako je Srbija za Kinu veoma značajan partner na političkom i ekonomskom planu, ova poseta treba da pruži značajan podstrek produbljivanju saradnje, posebno imajući u vidu da među kineskim kompanijama i finansijskim institucijama raste interes za saradnju sa Srbijom nakon posete kineskog predsednika Si Đinpinga.

Privrednu delegaciju čini 20 kineskih kompanija/institucija. Kineske kompanije su zainteresovane za saradnju (trgovinu i investicije) sa srpskim partnerima u sledećim oblastima: IKT, zaštita životne sredine i održivi razvoj, elektro industrija, tekstilna industrija, farmaceutska industrija i industrija medicinske opreme, poljoprivreda, obrazovanje, nekretnine, usluge i dr.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na bilateralnim razgovorimo, molimo da prijavu izvršite na mejl milanka.stojakovic@pks.rs i ivana.bajic@pks.rs; rok za prijavljivanje 11. april 2018. godine.

Kontakt osobe u PKS, Milanka Stojaković i Ivana Bajić, telefon 011/3300 920 i 3300 966. Učešće na Forumu je bey kotizacije.

2018 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage