Vesti - Ekonomija

Odrzana prezentacija Primena novih zakonskih rešena o PDV-u

salapdv

30. Novembar 2015.

U saradnji sa Ministarstvom finansija – Poreskom upravom, u Regionalnoj privrednoj komori Užice, u petak 27. novembra 2015. godine, održana je prezentacija o primeni novih zakonskih rešenja o PDV-u. Tema ove prezentacije bile su izmene i dopune Zakona o PDV-u, kao i novi pravilnici kojima je bliže uređena primena pojediih odredaba ovog zakona. (...)

Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju

restruktuiranje

06. Novembar 2015.

23. oktobra 2015. godine donet je Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju. Ovaj zakon objavljen je u „Službenom glasniku RS“ broj 89/15 27. oktobra 2015. godine i stupio je na snagu osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 04. novembra 2015. godine. Primenjuje se po isteku 90 dana od dana stupanja na snagu. Danom početka primene ovog zakona prestaje da važi Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava („Službeni glasnik RS”, broj 36/11). (...)

Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti

sala

28. Oktobar 2015.

U sredu 28. oktobra 2015. godine, u Regionalnoj privrednoj komori Užice održana je edukacija “Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“. (...)

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti hrane

hrana

26. Oktobar 2015.

Odbor za privredu i finansije na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine doneo je 14. oktobra 2015. godine odluku o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenam i dopunama zakona o bezbednosti hrane. (...)

Rešavanje finansijskih teškoća uz sporazumno finansijsko restukturiranje

restruktuiranje

15. Oktobar 2015.

Sporazumno finansijsko restrukturiranje privrednih društava je sporazumno restrukturiranje korporativnih dugova, odnosno redefinisanje dužničko-poverilačkih odnosa između privrednog društva u finansijskim teškoćama i njegovih poverilaca, prvenstveno banaka. (...)

2019 Copyright by Regionalna privredna komora Užice. All rights reserved.
Member of Uzice.Net. Production: DataVoyage